به طور کلی به افرادی که bmi پایین تر از ۱۸.۵ داشته باشند لاغر گفته میشود که عوامل تغذیه ای و غیر تغذیه ای متفاوتی می تواند دلیل لاغری در افراد باشد. معمولا کمبود وزن در زنان و دختران در مقایسه با مردان، دو تا سه برابر شایع تر است. برنامه اصولی افزایش وزن توسط مشاور تغذیه تهیه می شود که متعادل بوده و در آن تمامی گروه های مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز برای بدن در نظر گرفته می شود.
برای افزایش وزن در ابتدا باید دلیل لاغری شناسایی شود، زیرا گاهی دلیل لاغری در افراد ابتلا به یک بیماری است. بعد شناسایی علت لاغری در شما باید به دنبال رفع آن بود،سپس در یک شرایط روحی و جسمی پایدار و با کمک کارشناس تغدیه خوب می توانید برنامه تغذیه ای مناسب داشته باشید. کاهش وزن شدید دلایل زیادی دارد، در اینجا به چند مورد ازمهم ترین آن ها اشاره می کنیم :
اختلالات روانی، به دلیل اختلالات روانی، فرد دچار بی اشتهایی شده و تمایلی به مصرف مواد غذایی ندارد.
اختلالات هورمونی، مشکلات هورمونی یکی از عوامل افت وزن در جوامع کنونی است. برای مثال فرد با پرکاری تیروئید متابولیسم بالایی داشته و در نتیجه با سوخت و ساز بالای بدن، فرد به صورت نامنظم کاهش وزن پیدا می کند.
ابتلا به عفونت، برخی عفونت ها می توانند کاهش وزن شدید را موجب شوند.از جمله انگل ها
رژیم های غذایی کم کالری، رژیم کم کالری نیز سبب کاهش تراکم استخوان ها می شود، زیرا مواد مغذی برای تولید استروژن را تامین نمی کند و درنتیجه تراکم استخوان ها کاهش می یابد و به لاغری منجر می شود.
شایان ذکر است که استرس ، اضطراب، فشار روانی، مشکلات گوارشی، کم خونی یا آنمی ، کمبود برخی ویتامین ها و …در کاهش وزن نقش بسزایی دارند .