کبد چرب یکی از بیماری های رایج می باشد که در اثر جمع شدن بیش از اندازه چربی در بافت های کبد ایجاد می گردد. که در نتیجه آن می تواند باعث بروز مشکلاتی در فعالیت طبیعی کبد شود مانند نارسایی کبدی.
اگر میزان چربی در کبد بیش از ۱۰ درصد باشد در نتیجه می توان نتیجه گرفت که کبد چرب است.
متاسفانه امروزه اکثر افراد در جامعه به کبد چرب مبتلا هستند و مورد دیگری که وجود دارد. این است که درمان قطعی برای کبد چرب وجود ندارد.
و در برخی از حالت هم ممکن است هیچ نشانه ای نداشته باشد. به گونه ای یک نوع بیماری خاموش میباشد. که معمولاً از بین ۵ نفر یکی از بیماران حالت التهابی پیدا می کند. که با آن استاتو هپاتیت غیر الکلی می گویند.
امروزه برخی از افراد در دنیای مجازی اقدام به انتشار اطلاعاتی غیر درست و غیر علمی در رابطه با کبد چرب می کنند. که از جمله میتوان به مصرف شربت ذرت یا فروکتوز بالا اشاره کرد.
به گونهای بیان شده است مصرف این مواد باعث از بین رفتن چربی کبد میشود. که این مورد به هیچ عنوان علمی نیست و پایه و اساس درستی ندارد.
و یا بر حسب تحقیقاتی که انجام شده است استفاده کمتر از نوشابه و قندهای اضافه می تواند. در درمان کبد چرب کمک نماید و از مورد دیگری که به آن اشاره شده است. این است که مصرف زردچوبه، قهوه، سیر، چای سبز، زنجبیل و همچنین شکلات تلخ میتواند باعث کاهش چربی کبد شود که چنین مواردی درست نیستند و پایه و اساس علمی ندارند.
معمولاً از اصلی ترین دلیل ایجاد کبد چرب میتوان به کم تحرکی، افزایش یافتن وزن و همچنین استفاده کردن از مواد غذایی پرکالری و همچنین استفاده بیش از اندازه از غذاهای آماده اشاره کرد.
در واقع مهمترین علت که سهم بسیار زیادی در مبتلا شدن به کبد چرب را دارد. کاهش یافتن فعالیت های فیزیکی و اضافه وزن می باشد.
امروزه بیش از ۴۰ درصد بیمارانی که به متخصصان مراجعه می نمایند دچار کبد چرب هستند که داشتن رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت فیزیکی از اصلی ترین موارد بروز چنین بیماری است. همچنین از موارد مهم دیگری که می تواند باعث ایجاد کبد چرب شود مصرف مشروبات الکلی میباشد.
در لیست زیر چند نمونه از افرادی که احتمال دچار شدن به کبد چرب در این افراد زیاد است بیان شده است:
افرادی که دیابت دارند احتمال درگیری این افراد با کبد چرب نسبت به افراد عادی بیشتر است.
افرادی که دچار اضافه وزن هستند و فعالیت بدنی کمتری دارد نیز در لیست افرادی قرار دارند. که احتمال مبتلا شدنشان به کبد چرب زیاد میباشد.
همچنین افرادی با چربی خون بالا و فشار خون بالا نیز جزو افرادی می باشند. که احتمال مبتلا شدن آنها به کبد چرب زیاد است.
و همچنین افرادی که چربی شکمی اضافه دارند نیز در لیست افرادی قرار دارند که به احتمال زیاد در صورت ادامه دادن به دریافت وزن به کبد چرب مبتلا می شوند.
با توجه به اینکه کبد چرب هیچ گونه علامتی ندارد و میتواند در نتیجه انجام آزمایش های خون و بررسی آنزیم های کبدی تشخیص داده شود و اگر علائمی غیرعادی مشاهده شود در این حالت نیز از سونوگرافی و ام آر آی استفاده می شود تا مشکل اساسی تشخیص شود.
در برخی از حالات نیز با نمونه برداری از کبد میتوان اقدام به تشخیص این مورد کرد.
اگز از افرادی هستید که نگرانی این را دارید که آیا دچار کبد چرب هستید یا نه؟ می توانید با مراجعه به پزشک متخصص مانند دکتر رجبی ازمایشات لازم را برای کبد چرب انجام دهید.
و از مبتلا بودن و یا نبودن به این بیماری خاموش اطمینان حاصل کنید.
و در صورت مبتلا بودن به کبد چرب باید اقدام به کاهش وزن کنید. و تمام مواردی را که پزشک معالج تان به شما توصیه می کند را رعایت نمایید.
با توجه به اینکه متابولیسم افراد با هم فرق میکند به همین دلیل هیچ وقت استفاده از یک رژیم غذایی برای برای تمام افراد توصیه نمیشود. چون هر کسی دارای سبک زندگی متفاوت می باشد و نیاز های بدنش به دریافت مواد مورد نیاز با فرد دیگری فرق می کند.
و همچنین فعالیتهای فیزیکی متفاوتی دارد به همین دلیل است که هیچگاه استفاده از یک برنامه مشخص برای جلوگیری از کبد چرب در تمام افراد مناسب نیست.
شما برای اینکه بتوانید از مبتلا شدن به کبد چرب جلوگیری کنید و یا اگر دچار کبد چرب هستید از شدت آن بکاهید میتوانید از یک برنامه غذایی مناسب که پزشک معالج تان به شما تجویز می کند استفاده کنید.
در واقع استفاده خودسرانه از یک برنامه غذایی که بیشتر به وسیله اطرافیان توصیه می شود کار درستی نیست چون متابولیسم تمام افراد با هم متفاوت است و شما باید فقط توصیه های پزشک معالج تان را جدی بگیرید.
اگر کبد چرب باعث مبتلا شدن به هپاتیت شود در این حالت کبد متورم شده و بیمار در بخش فوقانی و راست شکم، احساس فشار و سنگینی می کند.
و با توجه به اینکه کبد چرب ارتباط مستقیمی با فعالیتهای فیزیکی بدن دارد پس باید برنامه ورزشی و هم جنین برنامه غذایی افراد با هم متفاوت باشد.
همچنین افزایش یافتن چربی خون نیز می تواند باعث مبتلا شدن به چربی کبد و یا افزایش چربی کبد شود، به همین دلیل شما باید همیشه در انجام فعالیتهای فیزیکی دقت نمایید
و هیچ وقت ورزش را از زندگی خود حذف نکنید و همچنین با داشتن یک برنامه غذایی مناسب می توانید احتمال مبتلا شدن به کبد چرب را کاهش دهید.
اگر چربی کبد بیش از حد زیاد شود ممکن است باعث مبتلا شدن به هپاتیت شود. که بعد از آن امکان مبتلا به سیروز کبدی نیز وجود دارد.
در واقع هپاتیتی که به دلیل چربی در کبد ایجاد میشود میتواند باعث تخریب سلولهای کبد گردد و عوارض بسیار جدی و خطرناکی را برای بیمار داشته باشد.
به همین دلیل همیشه دقت به رژیم غذایی و مراجعه به پزشک برای تشخیص و درمان کبد چرب بسیار حائز اهمیت است. و می تواند از بروز مشکلات بسیار جدی در آینده جلوگیری نماید.
اگر چربی کبد در همان مراحل اولیه تشخیص داده شود در این حالت قابل درمان و پیشگیری می باشد.
در واقع بیمار میتواند با کاهش وزن انجام فعالیت های فیزیکی منظم و مداوم و استفاده کردن از یک برنامه غذایی مناسب از میزان چربی کبد بکاهد.
ولی اگر شما از این مورد اطلاع نداشته باشید و به صورت روزانه کالری زیادی را دریافت کنید و وزنتان افزایش پیدا کند. در این حالت شرایط بدتر میشود و ممکن است سلامتیتان به خطر بیافتد.
به همین دلیل است که همیشه پزشکان توصیه می کنند. هر کسی برای اینکه بتواند یک زندگی سالم داشته باشد. و از مبتلا شدن به انواع بیماری ها مصون بماند، باید یک وزن متعادل داشته باشد.
اگر اضافه وزن دارید از همین امروز می توانید یک برنامه ورزشی منظم و غذایی مناسب را رعایت کنید. که در نتیجه بعد از چند ماه می توانید به وزن ایده آل برسید. که در این حالت احتمال مبتلا شدن شما به انواع بیماریها نیز تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.
متاسفانه تا به امروز یک درمان قطعی و یا یک روش تضمینی برای از بین بردن کبد چرب پیدا نشده است. و افرادی که الکل را بیش از اندازه مصرف می کنند این افراد نیز در اکثر مواقع به کبد چرب مبتلا می شوند. که باید برای درمان میزان مصرف خود را کاهش بدهد و یا برای همیشه قطع کنند.
اگر دارای اضافه وزن هستید در این حالت باید وزن خود را کاهش دهید. و یک از یک برنامه غذایی مناسب به استفاده کنید.
در واقع کاهش دادن ۱۰ درصدی وزن از اساسیترین موارد برای رفع مشکل کبد چرب می باشد. و همچنین افرادی که دچار دیابت و یا قند و چربی خون هستند. باید زیر نظر پزشک از یک برنامه غذایی خاص استفاده کنند.
مهمترین گزینه در بحث درمان و جلوگیری از مبتلا شدن به کبد چرب این است که سبک زندگی خود را تغییر دهید. و فعالیت های فیزیکی و ورزش را در اولویت قرار دهید. و همچنین از یک برنامه غذایی مناسب که منجر به اضافه وزن شما نمی شود استفاده نمایید.
_______________________________________________
راه های ارتباطی با خانم راضیه رجبی
شماره تماس : ۰۹۳۵۳۱۶۶۶۰۶
آدرس پیج اینستاگرام خانم راضیه رجبی
کانال آپارات خانم راضیه رجبی
کانال نماشا خانم راضیه رجبی
_______________________________________________
سایر مطالب
نظرات
نیازی- ارزو,
۲۷ دی ۱۳۹۹آیا بیماری کبدچرب کشنده است؟آزمایشی مخصوص وجود بیماری کبدچرب چیست؟
دیجیتال مارکتینگ پیرایه,
۲۷ دی ۱۳۹۹بخش بزرگی از افراد به دلیل داشتن اضافه وزن دچار بیماری کبد چرب میشوند. کبد چرب، در اثر تولید چربی های اضافی در کبد ایجاد می شود. داشتن دیابت نوع ۲ و همچنین داشتن اضافه وزن و یا چاقی ممکن است خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش دهد.
پرهام,
۲۷ دی ۱۳۹۹راه کاری برای برطرف شدن چربی کبد در مراحل اولیه وجود دارد؟
دیجیتال مارکتینگ پیرایه,
۲۷ دی ۱۳۹۹برای پیشگیری و برای درمان کبد چرب در مراحل اولیه، کاهش مصرف مواد قندی ساده مانند قند و شکر و شیرینی های حاوی قندمیتواند تاثیر به سزایی داشته باشد. همچنین کاهش مصرف مواد نشاسته ای سریعا جذب شوند به خصوص برنج و آرد بدون سبوس