اولین بهترین تجربه برای بارداری حس شیرین مادر شدن است. اما بارداری امری جدی بوده و نیاز به کسب اطلاعات بیش تر در این زمینه دارد.
برای بارداری هم زن و هم مرد باید از بچه دار شدن رضایت کامل داشته باشند.
وضعیت مالی شما برای بارداری و زایمان و بزرگ کردن فرزند بسیار مهم است، برای مثال اگر وضعیت مالی خوبی نداشته باشید ممکن است در دوران بارداری، جنین با کمبود مواد مغذی مواجه شود که می تواند در آینده به مشکلات جدی تری منجر شود.
مصرف فولیک اسید تقریبا یک ماه قبل از بارداری به شکل گیری مناسب سیستم عصبی جنین کمک می کند. البته دقت شود مصرف زیاد آن می تواند سبب آسیب به جنین شود. بنابرین نیاز دقیق شما به استفاده از فولیک اسید توسط پزشک متخصص تعیین می شود.
یک الی دو ماه قبل از بارداری، و همچنین در حین بارداری از مصرف هرگونه دخانیات و مشروبات الکلی پرهیز کنید زیرا از طریق جفت امکان انتقال آن به جنین و تاثیرات منفی روی آن وجود دارد. توجه کنید قرار گرفتن در مکان هایی که دود دست دوم دارند برای شما مضر بوده و سلامتی جنین را در معرض خطر قرار می دهد.
وزن مناسب برای بارداری بسیار مهم است. افراد چاق معمولا با شاخص توده بدنی بالای ۴۰ به سختی باردار می شوند. در زنان خیلی لاغر که قبل از بارداری قاعدگی منظمی به دلیل تخمگذاری نامنظم یا اختلال در دیواره رحم( آندومتر) نداشتند، احتمال بارداری کم است. برای یک بارداری موفق؛ قبل از اقدام، به تناسب اندام برسید.
عفونت لثه در اثر تجمع باکتری یا پریدنتال با اثر منفی که بر دهان و دندان می گذارد، زایمان زودرس را به دنبال دارد. در اواخر دوران جنینی سورفاکتانت در ریه ها ترشح می شود و سبب کاهش کشش سطحی آب شده، در نتیجه تنفس و باز شدن کیسه های هوایی را تسهیل می بخشد. لذا مادرانی که زایمان زودرس دارند ممکن است فرزندشان به دلیل کمبود سورفاکتانت یا عامل سطح فعال، به معلولیت و عقب ماندگی ذهنی دچارشوند. بنابراین به شما توصیه می کنم مشکلات دهان و دندان خود را قبل از بارداری برطرف کنید.
انجام ورزش های سبک برای کسانی که تخمدان پلی کیستیک دارند مناسب است.
آزمایش هایی که قبل از بارداری باید انجام دهید عبارت اند از تیروئید، ارهاش، قندخون ناشتا، تعداد دقیق پلاکت ها، RBC وWBC، همچنین آزمایش VDRL برای تعیین عفونت های منتقل شده از راه جنسی می باشد.
کاملاً ثابت شده است که کمبود وزن یا اضافه وزن می تواند باعث کاهش قدرت باروری شود و بارداری را برای برخی از زنان دشوارتر کند. به طور خاص ، زنان دارای اضافه وزن یا چاقی بیشتر در معرض خطر مقاومت به انسولین قرار دارند.
این شرایط پیش ساز دیابت نوع ۲ است و به این معنی است که بدن نسبت به اثرات انسولین حساسیت کمتری دارد به طوری که برای پایین آوردن سطح قند خون نیاز به بیرون کشیدن مقدار بیشتری از این هورمون است. اما مقاومت به انسولین همچنین می تواند بارداری را دشوار کند زیرا می تواند تخمک گذاری را تحت تأثیر قرار دهد و باعث چرخه قاعدگی نامنظم شود.
مقاومت به انسولین نیز فقط بر احتمال بارداری تأثیر نمی گذارد. در دوران بارداری ، خطر دیابت بارداری را نیز افزایش می دهد. همه زنان در دوران بارداری کمی مقاومت به انسولین دارند ، زیرا جفت هورمون های ضد انسولین ایجاد می کند که انجام کار طبیعی خود در کاهش سطح قند خون را برای انسولین دشوار می کند.
برای زنانی که در هنگام بارداری از قبل به انسولین مقاوم هستند ، میزان قند خون در دوران بارداری حتی بیشتر می شود و در نتیجه دیابت ایجاد می کند. متأسفانه ، قند اضافی در خون می تواند به طور مستقیم بر اندازه کودک در حال رشد تأثیر بگذارد. اگر کودک از طریق جفت بیش از حد “تغذیه” کند ، می تواند واقعاً بزرگ شود و زایمان آن را سخت تر کند.
نوزادان همچنین بیشتر دچار زردی می شوند و در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به چاقی و دیابت نوع ۲ در زندگی بعدی هستند. مادران آینده دیابت بارداری نیز می توانند مشکلاتی داشته باشند. به عنوان مثال ، بیشتر احتمال دارد که به عفونت ادراری مبتلا شوند و ممکن است به سزارین نیاز داشته باشند. آنها همچنین احتمال بیشتری برای ابتلا به دیابت در زندگی بعدی یا بارداری بعدی دارند.
چاقی همچنین زنان را در معرض فشار خون بالا قرار می دهد. در دوران بارداری ، این می تواند منجر به بیماری به نام پره اکلامپسی شود ، که خطر سکته مغزی را افزایش می دهد ، ممکن است عملکرد کلیه و کبد را مختل کند ، می تواند باعث لخته شدن خون ، ادم ریوی (مایع در ریه ها) و تشنج شود ، و به اشکال شدید ، مرگ مادر و / یا نوزاد. بعلاوه ، از آنجا که پره اکلامپسی بر جریان خون به جفت تأثیر می گذارد ، نوزادان می توانند کوچکتر باشند و اغلب زودرس به دنیا می آیند.
متأسفانه ، تحقیقات همچنین نشان می دهد که چاقی با میزان بالاتر سقط ارتباط دارد و می تواند خطر ناهنجاری های مادرزادی ، به ویژه قلب و ستون فقرات نوزاد در حال رشد را افزایش دهد.
در بزرگترین مطالعه در نوع خود ، اخیراً دانشمندان دریافتند که هفت نوع مختلف نقص مادرزادی در نوزادانی که مادرانشان چاق هستند ، مشاهده شده است. این تحقیق که در بایگانی کودکان و نوجوانان منتشر شده است ، نشان داد که این موارد می توانند بیضه نخاعی ، نقص قلب ، ناهنجاری های دستگاه تناسلی و روده و انگشتان پا ، انگشتان ، بازوها و پاها باشند.
چاقی مفرط خطر داشتن یک نوزاد با نقص مادرزادی را دو چندان می کند. در میان زنان با وزن سالم ، از هر ۱۰۰ نوزاد سه نوزاد نقص مادرزادی جدی دارند – در زنان چاق ، این تعداد به ۶ نوزاد در ۱۰۰ می رسد.
وقتی نوبت به زایمان می رسد ، چاقی حتی می تواند زایمان کودک را بسیار سخت کند و به سزارین بیشتر نیاز است.
سپس ، به محض تولد نوزاد ، کاهش چربی ها پس از زایمان برای زنانی که قبل از بارداری اضافه وزن داشتند ، حتی دشوارتر است.
حتی قبل از شروع تلاش برای یک بارداری ، رسیدن به یک وزن بدن سالم – یا تا حد امکان نزدیک به آن – را هدف قرار دهید. اگر خیلی اضافه وزن دارید ، هدف شما برای BMI 25 یا کمتر ممکن است واقع بینانه نباشد. با این حال ، هر وزنی که از دست می دهید می تواند به شما در بارداری و داشتن بارداری سالم کمک کند.
حتی اگر ممکن است لازم باشد وزن خود را کاهش دهید ، اکنون زمان شروع رژیم های بسیار سخت نیست. هر رژیمی که مصرف غذا را به شدت محدود کند یا از مصرف گروه های غذایی اجتناب کند ، شما را در محدوده ای از ویتامین ها و مواد معدنی مهم کوتاه می کند. در عوض ، برای رهایی از اضافه وزن، هدف داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل با محدودیت کالری متوسط باشد. این به شما کمک می کند تا ذخیره مواد مغذی بدن شما به طور کامل باقی بماند تا وقتی باردار می شوید ، بدن شما بتواند از پس تقاضاهای بارداری برآید.
شروع به فعالیت بیشتر کنید – و همچنین به شما کمک می کند تا وزن خود را کاهش دهید ، ورزش منظم باعث بهبود سطح تناسب اندام ، قدرت و استقامت شما می شود. این امر در طول بارداری به نفع شما خواهد بود و ممکن است به آسان تر شدن زایمان کمک کند.
قبل از شروع تلاش برای نوزاد ، قرار ملاقات با کارشناس ارشد تغذیه داشته باشید. اضافه وزن یا چاقی احتمال بروز مشکلات سلامتی مانند مقاومت به انسولین ، دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا را افزایش می دهد. غالباً این شرایط هیچ علامتی ندارند بنابراین ممکن است شما ندانید که آنها را دارید مگر اینکه آزمایش شوید. همه این شرایط می توانند در دوران بارداری مشکلاتی ایجاد کنند بنابراین مهم است که قبل از بارداری از نظر آنها بررسی شوید. خبر خوب این است که ، حتی اگر مشکل سلامتی برای شما تشخیص داده شود ، درمان خوبی در دسترس است و نباید مانع از احتمال بارداری سالم شود.
هر روز از مکمل های اسیدفولیک استفاده کنید. وزارت بهداشت به همه زنانی که قصد بارداری دارند ، توصیه می کند طبق نظر پزشک و یا کارشناس تغذیه خود هر روز مکمل اسید فولیک مصرف کنند. ویتامین B برای رشد سالم مغز و نخاع کودک ضروری است و از این رو به کاهش احتمال بچه دار شدن اسپینا بیفیدا کمک می کند. با این حال ، اگر چاق هستید یا مبتلا به دیابت هستید ، باید با مقدار تعیین شده پزشک خود مکمل اسید فولیک مصرف کنید. زیرا هر دوی این شرایط خطر ناهنجاری های مادرزادی را افزایش می دهد.
مصرف مکملی را که به طور خاص برای بارداری طراحی شده است با نظر پزشک در نظر بگیرید. مصرف مکمل به ایجاد ذخیره مواد مغذی کمک می کند. اما فکر نکنید مکمل ها جایگزین یک رژیم غذایی سالم هستند .
از مصرف مکمل های حاوی ویتامین A پرهیز کنید ، زیرا این ویتامین در بدن ذخیره می شود و کارشناسان معتقدند که مقدار زیاد ممکن است به کودک در حال رشد آسیب برساند.
اگر طرفدار ماهی هستید ، ممکن است لازم باشد کمتر غذا بخورید یا از انواع خاصی خودداری کنید.
توصیه های جدید وزارت بهداشت توصیه می کند از مصرف الکل در هنگام باردار شدن و در تمام دوران بارداری خودداری کنید. اگر نمی توانید به طور کامل از آن دست بکشید ، یک یا دو بار در هفته بیش از یک تا دو واحد الکل مصرف نکنید تا خطر داشتن کودک با سندرم را کاهش دهید. همچنین ، به یاد داشته باشید که مشروبات الکلی حاوی کالری بالایی است.
_______________________________________________
راه های ارتباطی با خانم راضیه رجبی
شماره تماس : ۰۹۳۵۳۱۶۶۶۰۶
آدرس پیج اینستاگرام خانم راضیه رجبی
کانال آپارات خانم راضیه رجبی
کانال نماشا خانم راضیه رجبی
_______________________________________________
سایر مطالب
نظرات
زینب,
۲۲ شهریور ۱۳۹۹در رژیم غذایی برای پسر شدن جنین به طور کل باید لبنیات و شیرینی جات را حذف کرد؟
دیجیتال مارکتینگ پیرایه,
۰۱ مهر ۱۳۹۹سلام وقت شما بخیر
بله منابع کلسیم و منیزیوم تا جای ممکن محدود میشن.
حسینی,
۲۲ شهریور ۱۳۹۹در دوران بارداری و یا قبل از آن آیا باید قرصهای ویتامین و تقویتی بخورم؟
دیجیتال مارکتینگ پیرایه,
۰۱ مهر ۱۳۹۹سلام وقت شما بخیر
اسید فولیک از ۳ ماه قبل از بارداری و مکمل مولتی ویتامین و اهن از هفته ۱۶ بارداری مصرف شوند.
زیبا,
۲۲ شهریور ۱۳۹۹توضیحات تون کامل و عالی بود خانم دکتر ممنونم ازتون