عوارض افزایش وزن در دوران بارداری. برای جلوگیری از افزایش وزن در دوران بارداری چه باید کرد؟ راههای کنترل اضافه وزن در بارداری چیست؟ میزان افزایش وزن در دوران بارداری چقدر است؟ اضافه وزن در بارداری از چه ماهی شروع می شود؟ اینها جزو سوال های رایج بانوان هستند که هدف ما در این مقاله بررسی کلی موارد یاد شده و همچنین بر شمردن عوارض افزایش وزن در دوران بارداری می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره با ما همراه باشید.
معمولا یکی از مشکلات اکثر بانوان این است که در دوران بارداری دچار اضافه وزن می شوند. در واقع چربی های بدنشان زیاد می گردد. که برای اینکه از اضافه وزن در این دوران جلوگیری شود، باید رژیم غذایی مناسب داشته باشید. تا بدین ترتیب بتوانید از اضافه وزن جلوگیری کنید. چون معمولاً کم کردن چربی به دست آمده در دوران بارداری بعد از اینکه بارداری تمام شد. برای بانوان بسیار دشوار میشود. به همین دلیل پیشگیری در دوران بارداری بسیار بهتر از تلاش زیاد برای کم کردن وزن بعد از بارداری میباشد.
که مسلماً این اضافه وزن دارای عوارضی میباشد .و به گونهای باعث می شود تا مشکلاتی برای بیمار به وجود بیاید. مثلاً از جمله عوارض اضافه وزن در بارداری این است که احتمال سقط جنین زیاد میشود. و ممکن است فرد دچار دیابت بارداری شود. و یا ممکن است مشکلاتی در عملکرد قلب و یا روند تنفسی فرد ایجاد شود. و به گونه ای زایمان طبیعی برای فرد بسیار دشوار میشودو باید سزارین انجام شود. که عوارض انجام سزارین هم به خاطر احتمال بروز انواع عفونتها و یا زخم افزایش پیدا میکند.
علاوه بر این که اضافه وزن عوارضی را برای ما در دارد. همچنین باعث میشود تا مشکلاتی برای جنین نیز به وجود بیاید. به طور مثال بزرگ بودن بیش از اندازه جنین باعث می شود. تا احتمال سندروم متابولیک در جنین افزایش پیدا کند. همچنین اضافه وزن باعث می گردد تا احتمال تشخیص بیماریهای مادرزادی از طریق سونوگرافی به حداقل برسد.
اگر شما جزو افرادی هستید که یک قلو باردار هستید در این حالت ۵ تا ۹ کیلوگرم اضافه وزن عادی است. و نباید بیشتر از ۹ کیلو اضافه وزن در دوران داشته باشید. ولی اگر به فرزند چند قلو باردار هستید در این حالت می توانید ۱۱ تا ۱۹ کیلوگرم وزن دریافت کنید. که اگر این وزن دریافت شده کمتر یا بیشتر از این مورد یاد شده باشد در این حالت ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید.
در واقع کمبود وزن دریافت شده در دوران بارداری نیز می تواند باعث بروز زایمان زودرس گردد. البته ذکر این نکته الزامی است که این اعداد بسته به فرد و سیستم بدنی متفاوت است. و اضافه وزن یا کمبود وزن در دوران باداری باید حتما تحت نظر دکتر تغذیه باشد.
مهمترین موردی که در دوران بارداری وجود دارد این است. که افراد باید با تغذیه مناسب تمام ویتامین ها، پروتئین ها، املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدن خود را دریافت کنند. و به گونهای از دریافت بیش از اندازه این موارد جلوگیری کنند. که خوشبختانه امروزه وجود پزشکان تغذیه حرفهای که در بخشهای مختلف کشور خدمات ارائه می دهند. باعث شده است تا بانوان باردار به راحتی بتوانند وزن دریافتی خود را در دوران بارداری کنترل نمایند.
در واقع وجود پزشکانی مانند دکتر راضیه رجبی که جزو بهترین متخصصین تغذیه در ایران است. این امکان را به وجود آورده است تا تمام بانوان باردار به صورت کنترل شده. و بدون هیچ گونه نگرانی وزن دریافتی خود را در دوران بارداری کنترل کنند. متاسفانه اکثر بانوان باردار به این موضوع دقت نمیکنند. که پرخوری به معنای دریافت کامل ویتامین های مورد نیاز نیست. و تنها میتواند باعث اضافه وزن در دوران بارداری گردد.
با توجه به اینکه تغذیه در دوران بارداری بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل بانوان باردار سعی میکنند تا با پرخوری بتوانند تمام ویتامین ها را دریافت کنند در صورتی که این کاملاً اشتباه است. درواقع این مقدار غذا نیست که ویتامین ها رابرای بدن مادر و جنین فراهم میکند. بلکه نوع تغذیه و غذای مصرفی است.
شما برای اینکه یک فرزند سالم داشته باشید باید بدون هیچگونه اضافه وزنی دوران بارداری را سپری کنید. بهترین راه این است که به متخصصین تغذیه مراجعه نمایید. بدین ترتیب می توانید به صورت کاملاً حساب شده علاوه برداشتن فرزند سالم از اضافه وزن و عوارض آن نیز جلوگیری کنید. برای اینکار تنها مشاوره با دکتر راضی رجبی کافی می باشد.
یکی از متداول ترین سوال های بانوان باردار این است. که افزایش وزن در بارداری از چه ماهی شروع می شود؟
معمولا در ماههای اول اضافه وزن زیادی مشاهده نمیشود. و به گونهای با زیادتر شدن هفتهها اضافه وزن شروع می گردد. و در سه ماه اول حدود نیم کیلو اضافه وزن مشاهده میشود. ولی در پایان سه ماهه اول باید نیم تا دو کیلو وزن اضافه می گردد. در واقع باید تمام بانوان باردار حدود ۳۰۰ کالری در روز دریافت کنند. و بیشتر از این موجب اضافه وزن می شود.
در واقع نوع تغذیه شما مشخص کننده وزن دریافتی در دوران بارداری می باشد. در صورتی که اکثر بانوان فکر میکنند تمام وزن دریافتی به خاطر این می باشد که باردار هستند. در صورتی که این چنین نیست اضافه وزن به دلیل تغذیه نامناسب به وجود می آید. و هر هفته ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم باید اضافه وزن دریافت کنید. اگر بیشتر از این باشد پس باید تغذیه خود را به گونهای اصلاح نمایید.
اضافه وزن بیشتر در سه ماهه دوم و سوم مشاهده می گردد. که با تمام بانوان باردار با داشتن یک برنامه غذایی مناسب، از این اضافه وزن میتوانند جلوگیری نمایند.
تغذیه مناسب اهمیت فوق العاده بالایی در سلامت جنین و مادر دارد. حتی در صورت نداشتن تغذیه مناسب ممکن است بیماری ها و یا مشکل های بسیار جدی برای جنین به وجود بیاید. پس باید به تغذیه خود در این دوران توجه داشته باشید. که تغذیه مناسب به معنای پرخوری نمی باشد. شما باید به اندازه تمام ویتامین ها را دریافت کنید و وزن دریافتی را کنترل کرد.
لازم به ذکر است هم اضافه وزن و هم کمبود وزن عوارض بسیار جدی در دوران بارداری دارد. و ممکن است باعث بروز مشکلاتی گردد. و نه تنها خود مادر بلکه جنین را هم تهدیدکرده و جان و سلامتی آن را به خطر بی اندازد. پس برای جلوگیری از این موارد باید با پزشکان متخصص و حرفه ای مانند دکتر راضیه رجبی مشاوره داشته باشید. تا بدین ترتیب از بروز مشکلات به دلیل عدم کنترل وزن در این دوران جلوگیری کنید.
_______________________________________________
راه های ارتباطی با خانم راضیه رجبی
شماره تماس : ۰۹۳۵۳۱۶۶۶۰۶
آدرس پیج اینستاگرام خانم راضیه رجبی
کانال آپارات خانم راضیه رجبی
کانال نماشا خانم راضیه رجبی
_______________________________________________
۱۵
فروردین۱۵
فروردین
نظرات
یکتا,
۱۸ فروردین ۱۴۰۰سلام خانم رجبی
افزایش وزن در بارداری چه تاثیری بر سلامت مادر و فرزندش در بارداری و پس از بارداری دارد ؟
دیجیتال مارکتینگ پیرایه,
۲۵ فروردین ۱۴۰۰سلام خدمت شما همراه گرامی باید به عرض شما برسانم که افزیش وزن در بارداری زمینه بسیاری از بیماری هارا افزایش خواهد داد. همانند دیابت و همچین کمر درد در نتیجه باید در این دوران به دکتر تغذیه مراجعه کنید.
یلدا نوری,
۱۸ فروردین ۱۴۰۰سلام خانم دکتر
آیا به نظر شما اضافه وزن در دوران بارداری خطر ابتلا به زایمان زودرس را چه قدر می تونه افزایش دهد ؟
دیجیتال مارکتینگ پیرایه,
۲۵ فروردین ۱۴۰۰سلام خدمت شما همراه گرامی در واقع این دو موضوع ارتباطی باه ندادر تا زمانی که بیماری های زمینه ایی رابه وجود نیاورد و موجب گاره شدن کیسه آب نشود.
نگار سیفی,
۱۸ فروردین ۱۴۰۰سلام خانم دکتر رجبی
به نظر شما علت مهم افزایش وزن در دوران بارداری چی می تونه باشه ؟
دیجیتال مارکتینگ پیرایه,
۲۵ فروردین ۱۴۰۰سلام خدمت شما همراه گرامی باید به خدمتتان برسانم که خوردن غذا هایی با غلات زیاد شیرینی جات های فراوان مصرف غذاهایی که دارای ید هستند همانند نمک که باعث ایجاد پف در دوران بارداری می شود و دسته های دیگری از مواد غذایی میتواند باعث ایجاد افزایش وزن در بارداری شود.
ناشناس,
۱۸ فروردین ۱۴۰۰سلام
خانم رجبی عزیز بهترین روش جلوگیری از افزایش وزن در دوران بارداری چیست ؟
دیجیتال مارکتینگ پیرایه,
۲۵ فروردین ۱۴۰۰این مورد که زیر نظر دکتر خود یا دکتر تغذیه قرار بگیرید. و به نکات تغذیه ایی ارائه شده توجه کنید همچیین به جای غذاهایی که قند بالا دارند بیشتر غذاهایی مصرف کنید که ویتامین بالاتری داشته باشند و برای شما مفید باشند.