اسید فولیک( فولات) نوعی ویتامین بوده که در خانوادهB قرار می گیرد. این ویتامین نقش اصلی در تقسیم طبیعی سلول های بدن جنین را دارد. همچنین می تواند از بسیاری از نقایص مادرزادی نظیر کامل نشدن دیواره حفره های میانی قلب، شکاف لب و شکاف کام در جنین اشاره کرد.
آنانسفانلی(نمونه ای مشکلات حاد در مغز جنین) و اسپینا بیفیدا از جمله مشکلات سیستم عصبی مرکزی در نخاع جنین است، که مصرف منظم فولات توسط مادر می تواند از بروز این مشکلات برای جنین جلوگیری لازم را به عمل آورد.
برای داشتن فرزند سالم از نظر سیستم عصبی، زنان باید قبل از بارداری مصرف فولات را آغاز کرده و در طول بارداری این مصرف را ادامه دهند. پژوهش ها نشان می دهد مصرف فولات یک ماه قبل از رارداری و ادامه آن تا سه ماه بعد از بارداری احتمال تولد سالم فرزند را بطور چشمگیری افزایش می دهد.
در صورت بی توجهی و عدم استفاده از این ویتامین، بدن با کمبود آن مواجه می شود، که در این صورت سلول ها در مغز استخوان تکثیر نشده و تعداد گلبول های قرمز خون کاهش می باید در این وضعیت ترشح اریتروپوییتین از کبد و کلیه افزایش یافته تا بتواند کمبود آن را جبران کند. از آن جا که تعداد گلبول های قرمز به آهن، ویتامینB12 و فولیک اسید وابسته است، لذا کمبود هر یک از موارد گفته شده، سبب کاهش گلبول های قرمز مادر می شود لذا این کمبود روی جنین اثر بدی می گذارد وممکن است سبب زایمان زودهنگام شود جنین در صورت ترشح کم سوفاکتانت در اواخر دوران جنینی خود ممکن است دچار معلولیت های جسمی و عقب ماندگی ذهنی شود.
کارکرد صحیح اسید فولیک، به وجود ویتامینB12 بستگی دارد. از آن جایی که این ویتامین فقط درغذاهای جانوری وجود دارد، در روده بزرگ برای جلوگیری از کمبود آن باکتری هایی قرار دارند که توانایی تولید وترشح ویتامینB12را برعهده دارند. وقتی این ویتامین در بدن به اندازه کافی باشد اسید فولیک عملکرد بسیار مناسبی خواهد داشت و جنین تمام مواد و املاح مورد نیاز را می تواند به دست آورد. هرچند میتوان اسید فولیک را با مصرف گوشت قرمز، جگر و سبزیجات با برگ های تیره نظیر اسفناج تامین کرد تا رشد و نمو جنین بهتر انجام شود.
همیشه داشتن یک رژیم متعادل بسیار مهم است – و حتی در زمان بارداری از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا آنچه می خورید منبع اصلی مواد مغذی برای کودک شماست. با این حال ، بسیاری از زنان آهن ، فولات ، کلسیم ، ویتامین D یا پروتئین کافی دریافت نمی کنند. بنابراین هنگامی که باردار هستید ، برای شما مهم است که مقدار غذاهایی را که می خورید با این مواد مغذی افزایش دهید.
بیشتر خانم ها می توانند نیازهای بیشتر خود را با یک رژیم غذایی سالم شامل میوه ها ، سبزیجات ، غلات کامل و پروتئین ها برآورده کنند. طبق تحقیقات صورت گرفته، سعی کنید غذاهای متنوعی از این گروه های غذایی اساسی بخورید. اگر این کار را انجام دهید ، احتمالاً تمام مواد مغذی مورد نیاز برای بارداری سالم را دریافت خواهید کرد.
این دوران بسیار مهم و جدی می باشد زیرا بی توجهی به این اصل ممکن است سلامت فرزند شما را به خطر بیندازد.
توجه کنید شما باید تحت نظر یک کارشناس ارشد تغذیه باشید و نوع تغذیه، میزان فعالیت فیزیکی، دارو های مکمل یا کنترل کننده فشار خون و دیابت و…، میزان خواب شبانه باید همه و همه توسط آن شخص بررسی و تایید شود.
در دوران بارداری یک سری فعالیت ها و کارهایی را نباید انجام دهید که در این جا به طور خلاصه آمده است.
ورزش های سنگین، مصرف دخانیات، استفاده از دارو بدون تجویز کارشناس ارشد تغذیه، داد و فریاد زدن زیاد و عصبی شدن بیش از حد، استرس، پرخوری، مصرف زیاد قهوه یا چای از مواردی است که باید از آن ها پرهیز کنید.
در دوران بارداری از میوه زیاد استفاده کنید زیرا دارای آنتی اکسیدان، انواع ویتامین ها ازجمله BوC و انواع مواد مغذی و معدنی است.
لبنیات دارای ویتامین خانواده B، کلسیم، فسفر، روی و منیزیم می باشد که با تامین نیاز های جنین در بهبود کارکرد اندام های آن نقش موثر دارد.
پروبیوپتیک نوعی از باکتری های مفید سیستم گوارشی است، که بصورت قرص ها و کپسول های بیوپتیک نیز موجود است. این قرص ها سبب می شود شما از بیماری هایی نظیر فشار خون، دیابت بارداری، عفونت واژن و…محافظت شوید. همچنین در سلامت دیواره آندومتر( دیواره داخلی رحم)، جبران تاثیر منفی آنتی بیوتیک ها، کاهش افسردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر مثبتی دارد.
شما می توانید با افزایش مصرف جبوبات، غلات، انواع ماهی ها به ویژه سالمون، تخم مرغ، سبزیجات با برگ های تیره نظیر بروکلی، میوه های خشک و آب فراوان سلامتی فرزند خود را تضمین کنید.
_______________________________________________
راه های ارتباطی با خانم راضیه رجبی
شماره تماس : ۰۹۳۵۳۱۶۶۶۰۶
_______________________________________________
سایر مطالب
۱۵
شهریور۱۵
شهریور
نظرات
سحر,
۲۲ شهریور ۱۳۹۹چند مدت قبل از اقدام به بارداری باید شروع به مصرف اسید فولیک کنم؟
دیجیتال مارکتینگ پیرایه,
۰۱ مهر ۱۳۹۹سلام وقت شما بخیر
حداقل سه ماه قبل از بارداری باید مصرف اسید فولیک را شروع کنید.
ز. زمانی,
۲۲ شهریور ۱۳۹۹فواید اسید فولیک در دوران بارداری چیست؟
دیجیتال مارکتینگ پیرایه,
۰۱ مهر ۱۳۹۹سلام وقت شما بخیر
یکی از مهمترین اثرات پیشگیری از نقص لوله عصبی مادر زادی…
زینب نیازی,
۲۲ شهریور ۱۳۹۹سلام خانم دکتر من هر وقت از قرص های اسید فولیک استفاده میکنم احساس حالت تهوع دارم و معده درد میگیرم این حالات طبیعیه؟ نمیشه من بجای اسید فولیک از قرص دیگه ای استفاده کنم؟
دیجیتال مارکتینگ پیرایه,
۰۱ مهر ۱۳۹۹سلام وقت شما بخیر
قبل از خواب مصرف کنید.