Warning: Creating default object from empty value in /home/erezhimc/public_html/wp-content/plugins/naxly-plugin/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
رژیم بیماری ها - راضیه رجبی
تصویر عالی

رژیم بیماری ها

رژیم بیماری ها

لطفا در صورت تمایل به دریافت تصویر فرم رژیم، از لینک زیر اقدام به دانلود فرم رژیم مربوطه نمایید:
و یا در غیر این صورت فرم زیر را تکمیل و ارسال نمایید:

 

مشاوره تغذیه بیماران 

یکی از عوامل مهم مرگ و میر سالانه ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است. اطبق امار بدست آمده بیش از ۴۰ درصد از مرگ و میرهای مربوط به بیماری های قلبی و عروقی می باشد. مهم ترین دلایل ایجاد بیماری های قلبی و عروقی شامل موارد زیر است:

  • فشار خون بالا
  • افزایش چربی های خون
  • بیماری دیابت
  • اضافه وزن
  • استعمال دخانیات
  • چاقی
  • کم تحرکی
  • و …

همانطور که می بینید اکثر این موارد به سبک زندگی نامناسب مربوط است و با یک برنامه غذایی و تغییر سبک زندگی می توانید از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرده و یا در صورت ابتلا آن را کنترل کنیم. با توجه به سن، وزن، شدت بیماری و سایر شرایط جسمانی فرد یک کارشناس تغذیه می تواند برنامه غذایی مناسبی برای فرد در نظر بگیرد تا مراجعه کننده بتواند بیماری خود را کنترل کند.

رژیم غذایی در بیماران قلبی

یک رژیم غذایی سالم می تواند به شما در کاهش خطر ابتلا به بیماری کرونر قلب کمک کرده و باعث کاهش وزن شما شود ، خطر دیابت و فشار خون را کاهش می دهد.  بیماری کرونر قلبی به صورت مشکلاتی از قبیل دردهای آنژینی حمله قلبی بروز می‌کند. آنچه که سبب بروز بیماری قلبی می‌شود، تشکیل تدریجی رسوب ‌های چربی یا پلاک‌ ها در لایه داخلی دیواره سرخرگ‌ها می ‌باشد . این رسوب‌ها سبب محدودکردن عبور خون می‌شوند که این پدیده را تصلب شرایین یا سخت شدن رگ‌ها (آترواسکلروز) می‌نامند.

در این بیماری هیچ علامت واضحی وجود ندارد‌‌، اما این تا هنگامی‌ است که آسیب به سرخرگ‌ها آنقدر جدی شود که جریان خون به قلب محدود شده و سبب بروز درد شود. مسدود شدن کامل یک سرخرگ خون‌رسان به قلب، منجر به حمله قلبی ناگهانی و کشنده می‌شود. روش‌های متداول جهت پیشگیری از تصلب شرایین شامل کاهش فشارخون، دریافت رژیم غذایی کم‌چربی، کاهش وزن اضافی و ترک سیگار می‌باشد. به برخی افراد نیز جهت کاهش کلسترول خون، دارو داده می‌شود.

  تحقیقات نشان می‌دهند که ارتباط مستقیمی‌‌ میان رژیم غذایی و بیماری قلبی وجود دارد و با دریافت یک رژیم غذایی سالم می‌توان سلامتی قلب و دستگاه گردش خون را حفظ کرد.

باید ها و نباید های تغذیه بیماران قلبی و عروقی

الگوی تغذیه سالم برای تقویت سلامت قلب به یک نوع غذا یا ماده مغذی متکی نیست. الگوهای غذایی سالم در قلب بر اساس ترکیبی از غذاها است که به طور منظم و با گذشت زمان انتخاب می شوند. این ترکیب بهینه در اصول تغذیه سالم قلب بنیاد قلب ذکر شده است ، و شامل سبزیجات ، میوه ها ، غلات کامل ، پروتئین ها و چربی های سالم و نمک محدود است.

این سبک از غذا خوردن به طور طبیعی کم چربی اشباع و ترانس ، نمک و قند اضافه و غنی از چربی های اشباع نشده ، همراه با غلات کامل ، فیبر و آنتی اکسیدان است.

  • غذاهای نشاسته ای مصرف کنید

    غذاهای نشاسته ای زیادی مانند نان ، برنج ، سیب زمینی و ماکارونی. انواع سبوس دار را می توانید استفاده کنید.

  • برخی از شیر و محصولات لبنی

    مقداری گوشت ، ماهی ، تخم مرغ ، لوبیا و سایر منابع پروتئینی غیر لبنی

  • مواد غذایی با چربی و شکر کم میل کنید

هر زمان که می توانید گزینه هایی را انتخاب کنید که دارای چربی ، نمک و شکر کمتری باشد.

  • میوه و سبزیجات

یک رژیم غذایی متعادل باید حداقل حاوی ۵ قسمت میوه و سبزیجات در روز باشد. سعی کنید انواع میوه و سبزیجات مصرفی خود را تغییر دهید

  چه غذاهایی برای قلب مفید هستند؟

  کلم برگ، کلم قرمز، گل کلم، کلم بروکسل، بروکلی، ‌شلغم، چغندر، اسفناج، مارچوبه، لوبیا سبز، نخود سبز، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، نخود خشک و عصاره مخمر دارای ویتامین‌های گروه ب خصوصا اسیدفولیک هستند. تحقیقات متعددی نشان داده‌اند که اسید فولیکی که به طور طبیعی در مواد غذایی یافت می‌شود، می‌تواند سبب کاهش ماده‌ای در خون به نام هموسیستئین شود و به این ترتیب از ابتلا به تصلب شرایین پیشگیری کند. دانشمندان بر این باور هستند که این ماده مستقیما به دیواره رگ‌ ها آسیب می ‌رساند و سبب تشکیل رسوب‌ های چربی می‌ شود. تخمین زده شده است که افزایش دریافت روزانه اسید فولیک به میزان ۱۰۰ میکروگرم، سبب کاهش مرگ‌ مرتبط با بیماری های قلبی به میزان ۷ درصد در مردان و ۵ درصد در زنان می ‌شود.

افرادی که بیماری قلبی دارند و یا دچار حمله قلبی شده اند، باید اصول تغذیه سالم قلب را با برخی تغییرات اساسی دنبال کنند:

  • شیر ، ماست و پنیر کم چربی و بدون طعم را انتخاب کنید
  • کمتر از هفت تخم مرغ در هفته مصرف کنید

    اگر گوشت قرمز مصرف می کنید (مانند گوشت گاو ، گوساله و گوشت بره) – بیش از ۳۵۰ گرم در هفته نخورید.

خوردن غذاهای سالم می تواند به بهبودی شما کمک کند و خطر مشکلات قلبی بیشتر را کاهش دهد. یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای قلب می تواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی (CVD) و مرگ و میر و عوامل خطر CVD ، مانند فشار خون عالی و کلسترول بالا را کاهش دهد.

کدام غذاها باعث کاهش کلسترول بد می شوند؟

  در جوامعی که مصرف کننده مقادیر فراوانی از ماهی ‌های روغنی هستند، مشاهده شده است که شیوع بیماری‌های کرونر قلبی کمتر از جوامعی است که مقدار خیلی کمی‌ ماهی مصرف می کنند.   مصرف ماهی حداقل ۳ بار در هفته، برای افرادی که دارای سابقه بیماری قلبی و همچنین افرادی که مایل به پیشگیری از ابتلا به این بیماری هستند توصیه می‌شود.

  جو دوسر، حبوبات، سیب و گلابی غنی از فیبر محلول هستند که به کاهش سطوح کلسترول خون کمک می‌کنند. ‌سیر نیز اثر مشابهی دارد. افزایش کلسترول خون، به خصوص LDL  (کلسترول بد)، یکی از عوامل خطر عمده در بروز تصلب شرایین است. مصرف منظم چنین غذاهایی به کاهش ال دی ال کمک می‌کند.

همچنین می تواند به کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها کمک کند. هر کس باید یک رژیم غذایی متعادل را هدف قرار دهد. رژیم های غذایی بد ممکن است تعادل مواد مغذی مورد نیاز شما را تأمین نکند.